UKKO.se

Logotyp för UKKO.se

UKKO.se är ett varumärke för egenanställningstjänster från företaget SLP Group AB. Sedan starten 2012 har över 60 000 kunder fakturerats via tjänsten. UKKO.se använder ordet lättföretagande istället för egenanställd – men i praktiken är det samma sak. Som lättföretagare kan du således fakturera utan eget företag, precis som du kan hos andra egenanställningsföretag. Avgiften är 3–6 %, beroende på hur stort belopp du vill ta ut i lön.

UKKO.se ger ett modernt och professionellt intryck. Webbplatsen är lättnavigerad och har inga större brister. Företaget har figurerat i svensk TV-reklam, där bland andra skådespelaren Jarmo Mäkinen talar gott om faktureringstjänsten.

UKKO.se tillämpar en avgiftsmodell i flera steg – där det blir billigare ju större lön du vill plocka ut. För belopp under 500 000 kr är avgiften 6 %, och sedan sjunker den ner till 3 % med jämna steg. Se tabellen nedan för hela modellen. Om du fakturerar flera små belopp är det möjligt att vänta med att plocka ut lön, för att få en lägre avgift.

Belopp Avgift
under 500 000 kr 6 %
över 500 000 kr 5 %
över 1 000 000 kr 4 %
1 500 000 kr 3 %

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *