F-Bolaget

F-bolaget är ett egenanställningsföretag som har 20 års erfarenhet av pappersarbete rörande bolagsredovisning. Våren 2010 köpte Hans Eklund upp bolaget tillsammans med Maria Forsberg, som tidigare arbetat som redovisningskonsult på F-bolaget och har varit med och utvecklat företaget i mer än 3 år. F-bolaget har stor en stor del av sina kunder inom kommun, landsting och stora privatägda företag.

Avgifter hos F-bolaget

F-bolaget tar ut en avgift på 7 % utav faktureringsbeloppet som många av sina konkurrenter men dem är i stort sett helt själva med att ha en minimigräns på 5 000 kronor för varje enskild faktura som du skickar. Detta kan såklart försvåra för dig som ofta fakturerar små summor till dina uppdragsgivare.

Registrering

F-bolagets hemsida håller inte den högsta standarden och är inte responsiv vilket försvårar ditt arbete avsevärt via mobil och surfplatta. Det finns heller ingen möjlighet att registrera sig direkt på deras hemsida utan du är tvungen att skicka ett e-post med ditt namn och din adress till nfo@fbolaget.se för att sedan motta ett avtal som du i sin tur skall signera och returnera till F-Bolaget AB, Stora Esplanadgatan 9, 803 11 Gävle.

Fakturering via F-bolaget

När avtalet har blivit granskat och godkänt så är det dags för dig att börja fakturera. De uppgifter som F-bolaget kräver utav dig är din fakturaadress, en referensperson, dina betalningsvillkor (vanligtvis 30 dagar) samt det belopp som fakturan avser exklusive moms och om din uppdragsgivare istället önskar fakturan via e-post som är väldigt vanligt nu för tiden så behöver du också bifoga dennes e-postadress.

Utbetalning av lön

När det är dags för utbetalning av din lön så sköts detta på onsdagen varje vecka och du har dina pengar på kontot natten till Fredag, även en lönespecifikation skickas ut till dig via e-post i samband med att lönen betalas ut. Lönespecifikationen skickas ut till den adressen du uppgav vid registreringen men går även att motta via e-post.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *