Egenanställningsföretag

Det finns många olika egenanställningsföretag på marknaden. Här listar vi några av dem, allt för att du som frilansare ska kunna hitta det bästa alternativet för just dig. Om du har testat något av de egenanställningsföretag vi listar får du mer än gärna lämna en kommentar och berätta om dina erfarenheter!

De tre största aktörerna är Frilans Finans, Firmify och Cool Company. Men vid sidan av dessa finns några intressanta uppstickare. Det är vanligt att stirra sig blind på avgiften när man jämför olika leverantörer. Visst är det rimligt att välja det egenanställningsföretag som tar ut den lägsta avgiften, men kom ihåg att det finns andra faktorer som kan spela roll.


UKKO.se

Logotyp för UKKO.se

UKKO.se är ett varumärke för egenanställningstjänster från företaget SLP Group AB. Sedan starten 2012 har över 60 000 kunder fakturerats via tjänsten. UKKO.se använder ordet lättföretagande istället för egenanställd – men i praktiken är det samma sak. Som lättföretagare kan du således fakturera utan eget företag, precis som du kan hos andra egenanställningsföretag. Avgiften är 3–6 %, beroende på hur stort belopp du vill ta ut i lön.

Fortsätt läsa “UKKO.se”

Bolagskraft

Företaget som erbjuder fler tjänster än det traditionella egenanställningsföretaget. Utöver hjälp med fakturering och inbetalning av skatter och avgifter så erbjuder Bolagskraft dig även hjälp med din deklaration och finns där för dig när du behöver ekonomisk rådgivning, du kan alltid ringa dem om du har frågor gällande din ekonomi.

Fortsätt läsa “Bolagskraft”

F-Bolaget

F-bolaget är ett egenanställningsföretag som har 20 års erfarenhet av pappersarbete rörande bolagsredovisning. Våren 2010 köpte Hans Eklund upp bolaget tillsammans med Maria Forsberg, som tidigare arbetat som redovisningskonsult på F-bolaget och har varit med och utvecklat företaget i mer än 3 år. F-bolaget har stor en stor del av sina kunder inom kommun, landsting och stora privatägda företag.

Fortsätt läsa “F-Bolaget”

Frilans Finans

Frilans FinansMed fler än 45 000 egenanställda är Frilans Finans den största aktören på den skandinaviska marknaden. Den tydliga kontrollpanelen är både estetiskt tilltalande och användarvänlig.  Frilans Finans levererar alla de funktioner som en egenanställd kan tänka sig behöva. Avgiften på 6 % är den högsta avgiften av de företag som listas på Privatfaktura.se, men det skiljer inte mycket. Dessutom kan det vara värt att betala en aningen högre avgift för att få den kompetens och funktionalitet som finns hos Frilans Finans.

Fortsätt läsa “Frilans Finans”

Cool Company

Cool Company

Cool Company är ett Stockholmsbaserat företag grundat 2009. Med Cool Company kan du som privatperson fakturera kunder både i Sverige och utomlands. Den administrativa avgiften är på underliga 5,98 %, vilket gör att företaget är snäppet billigare än konkurrenten Frilans Finans. Samtidigt erbjuder man ett par olika tilläggstjänster, som ökar avgiften några procentenheter.

Fortsätt läsa “Cool Company”