Fakturera utanför Sveriges gränser

Fakturera globalt

Har din verksamhet vuxit och börjar kunderna bli globala? Inom exempelvis IT-sektorn är det inte ovanligt med kunder från hela världen. Du kan sitta hemma eller på ditt kontor och programmera åt kunder i Spanien, Australien eller USA. Hur smidigt som helst. Men hur roligt det än må vara med internationella klienter så brukar det kunna ge viss huvudvärk när arbetet ska faktureras.

Är kunden ett företag eller en privatperson? Är kunden belägen inom eller utanför EU? Bara några av de frågor som påverkar MOMS:en på fakturan. Men som tur är så hjälper egenanställningsföretagen till med detta! Du behöver bara skapa en faktura precis som vanligt, och ange vilket land du vill skicka den till.

Formulär på Frilansfinans.se
Så här enkelt är det att fakturera till ett annat land på Frilans Finans. Du anger bara vilket land din kund är verksam i.

Alla krångligheter kring skattefrågor och annat skötes sedan av egenanställningsföretaget. Själv har jag bara provat att fakturera till Finland, men det fungerade väldigt smidigt. Om du har några frågor kring att fakturera utlandet kan du alltid kontakta just ditt egenanställningsföretag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *