Erfarenheter av PaidIn24?

Det har dykt upp en ny aktör på den svenska egenanställningsmarknaden – PaidIn24 som stoltserar med den lägsta avgiften i branschen (4,95 %). Företaget har sin bas i Stockholm och grundades i december 2015 – således har inte det första bokslutet gjorts i skrivande stund. Jag ska börja med att påpeka att jag inte har provat företagets tjänster – men mitt första intryck är inte så gott. Därför vänder jag mig till er läsare och efterfrågar era erfarenheter. Kommentera gärna detta inlägg!

För mig personligen så är språkbruket en väldigt viktig faktor när det gäller att skapa ett seriöst intryck av en verksamhet. Dessvärre är PaidIn24:s webbplats full av stavfel och särskrivningar. Ett exempel som får mina ögon att svida:

Som anställd hos Paidin24 så omfattas du av våra personal försäkringar

Men spelar verkligen några språkliga snedsteg så stor roll? Kanske inte.  Men för mig brukar varningsklockorna ringa när ett företag inte ens har tagit sig tiden att se över sin egen webbplats. När dessutom referenstexterna från företagets kunder innehåller samma typ av språkliga brister som resten av webbplatsen får jag känslan av att det är representanter från PaidIn24 som skrivit även dessa.

Ett annat minustecken, som är desto allvarligare för eventuella kunder, är säkerheten. I stort sett alla konkurrenter använder HTTPS-protokollet för dataöverföring, vilket innebär att informationen som skickas mellan dig och webbplatsen krypteras. PaidIn24 använder inte denna teknik, utan förlitar sig på HTTP som skickar data i klartext.

Jag stör mig också på mobilanpassningen. Det framgår förvisso att företaget använder sig av Bootstrap – ett ramverk för att bygga mobilvänliga webbplatser, så tanken finns där. Men man har inte nått hela vägen fram. När jag surfar in på sidan med min telefon så måste jag scrolla en del i sidled för att kunna använda menyer och annat. Det är såklart bara ett slarvfel, men påverkar tyvärr också mitt första intryck av företaget och dess tjänster.

Nu kanske jag låter väldigt negativt inställd till PaidIn24 – men kom ihåg att jag faktiskt inte har testat tjänsten alls utan baserar detta blogginlägg enbart på webbplatsen och mitt första intryck. Generellt är jag positivt inställd till fler aktörer på marknaden, eftersom det i förlängningen leder till lägre avgifter och bättre tjänster. För trots de brister jag listat i det här inlägget så kvarstår det faktum att PaidIn24 har lägre avgifter än samtliga av de egenanställningsföretag som listas på Privatfaktura.se. Om du har några erfarenheter får du hemskt gärna slänga iväg en kommentar.

4 reaktioner till “Erfarenheter av PaidIn24?”

 1. Vet inte varför ni är så negativa. Deras tjänst är grymt enkel att använda.
  De har superlåga avgifter. 3%. Kör nu krypterat via HTTPS. Har också provat både Coolcompany och frilansfinans och denna är betydligt enklare att komma igång med än deras. Dessutom var deras support väldigt snabb och trevlig med att hjälpa till när jag körde igång. Kan varmt rekommendera dem.

  P.S Deras website är uppdaterad också och i mina ögon ser den nu riktigt bra ut. D.S

 2. Hej Emil,

  Tack för dina synpunkter!
  Vi är precis som du skriver en ny aktör på marknaden. Du har helt rätt i att vår första hemsida hade stora brister. Vi var även medvetna om en del av dem när vi valde att släppa vår tjänst till allmänheten. När man filar på sin affärsidé kan man göra det i all oändlighet eller att välja att släppa det man har och rätta till bristerna utmed vägen. Som du noterade valde vi att göra det senare.

  Vi ansåg dock att det viktigaste att fokusera på användarvänlighet, support och att snabbt kunna rätta till fel som vi blir uppmärksammade på samt att kunna ge våra användare de funktioner de efterfrågar i inloggat läge. Får inte våra användare rätt lön och i rätt tid spelar det ingen roll hur vår hemsida ser ut. Vi försöker dessutom som du påpekar hålla ett lägre pris än liknande tjänster då vi vet att våra kunder ser en fördel i att få så mycket som möjligt i plånboken för de arbeten dom utför.

  Hemsidan http://www.PaidIn24.se är nu sedan ett tag tillbaka helt omgjord och uppdaterad med både SSL för våra kunders säkerhet samt med en mycket bättre mobilanpassning. Du är varmt välkommen att surfa in och se vad du tycker. Lämna gärna dina synpunkter i vårt kontaktformulär så kan vi snabbt gå in och rätta eventuella fel du hittar.

  Jarl – De kommentarer du lämnat ska nu alla vara åtgärdade!

  Mvh,
  Daniel Borkeby
  PaidIn24

  1. Hej Daniel!
   Tack för din kommentar, mycket givande! Jag ska gå igenom den uppdaterade webbplatsen och skriva ett uppföljningsinlägg här i bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *