En fråga från besökare om avtal

Ibland skickar ni besökare in frågor till Privatfaktura.se, vilket är roligt. Jag tänker mig att många av dessa kan läggas upp här i bloggen (med namn borttaget) för att fler ska kunna få nytta av svaren.

Hej!
Jag har utfört ett reparationsarbete på ett företags firmabil.
Måste man ha ett skriftligt avtal med kund om man tänker uttnytja t.ex frilands finans
för fakturering?
Jag tycks ha läst att detta ska man helst ha gjort innan arbete påbörjas.
I mitt fall är dock arbetet redan gjort. Hur går jag tillväga?

Hej!

Nej, du behöver inte ha ett skriftligt avtal mellan dig och kunden innan arbetet påbörjas. Det kan givetvis vara en fördel många gånger att ha ett avtal, men Frilans finans ställer inga krav på att du måste ha upprättat ett skriftligt avtal med din kund. Om du däremot vill ha ersättning från A-kassa samtidigt som du nyttjar Frilans finans är det bra om du föranmäler ditt arbete genom att upprätta ett uppdragsavtal.

Hälsningar,

Emil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *