Cool Company växer så det knakar

Egenanställningsbranschen har länge haft en tillväxande trend. Cool Company, som är det näst största företagen på den svenska marknaden, är givetvis inget undantag. Med nästan 25 000 egenanställda och en tillväxt på 72 % under det tredje kvartalet är det tydligt att det är ett företag under tillväxt. Många vill prova på att fakturera utan företag, och ser det kanske som en möjlighet att “prova på” egenföretagande.

– Den trend vi ser just nu är att vår typ av tjänst är en inkörsport till eget företagande. Många testar ett sidouppdrag med oss parallellt med sitt vanliga jobb, vilket sedan leder till att man övergår helt att vara frilansare. Antingen med ett eller flera typer av uppdrag parallellt. Att göra det enkelt att testa egenföretagande är mycket bra för arbetsmarknaden och Sverige som entreprenörsland, säger VD Andreas Kullberg i ett pressmeddelande.

2 reaktioner till “Cool Company växer så det knakar”

 1. Hej!
  Jag har ett enskilt uppdrag igång som består av en kulturell aktivitet.
  Biljetter säljs, dels via stället där aktiviteten sker och dels via ticketmaster. = intäkt.
  Jag har bokat hyra lokal, tekniker och hyra av film. = kostnad.
  Om jag inte får in tillräckligt med biljettintäkter motsvarande kostnaderna (jag HAR gjort en kalkyl och det är på gränsen just nu) behöver jag då ändå hjälp av företag för administrationen? Jag har alltså inget eget företag och detta kanske inte händer igen, för mycket jobb för én idealist! Jag menar, de som tar betalt för lokalhyra, arvoden m m redovisar ju mot Skatteverket och där hamnar ju även uppgifter om mig. Jag har tidigt kontaktat Skatteverket ang lämpligt sätt att redovisa men man hänvisade till en blankett som bara bestod av extrainkomst, som jag uppfattade det. Ingen plats att redovisa intäkter OCH utgifter.
  Tacksam för hjälp att reda ut begreppen, hoppas jag är tydlig. Vill ju att det ska ske bli så problemfritt som möjligt.

  Vänligen Käthe

  1. Hej Käthe!
   Spontant känns det som att egenanställning inte är den bästa lösningen för dig. Det skulle innebära att du var tvungen att skapa en faktura per kund som köper en biljett av dig. Vad det gäller allmänna råd och skattefrågor så vet Skatteverket bäst, så försök att förtydliga din fråga hos dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *