Adrecord inleder samarbete med Cool Company

Affiliatemarknadsföring går ut på att göra reklam för e-butiker och tjänster i utbyte mot provision på eventuella konverteringar. Det är möjligt för både företag och privatpersoner att tjäna lite extrapengar på detta sätt. När det gäller privatpersoner så brukar affiliatenätverken fungera som arbetsgivare och betala in skatt och avgifter. Så har det även fungerat tidigare på nätverket Adrecord, men som nu har valt en annan lösning.

Från och med 4 april kommer nämligen alla utbetalningar till privatpersoner skötas av egenanställningsföretaget Cool Company. Därmed kommer alla privatpersoner som vill ha utbetalningar från Adrecord behöva bli egenanställda på Cool Company. Som affiliate innebär det en kostnad på 5 %, som egenanställningsföretaget tar ut i avgifter (rabatterat från det ordinarie 5,98 %). Nyheten kommer dock med några fördelar också. Bland annat en sänkt uttagsgräns, försäkringar och erbjudanden.

Ett spännande samarbete som förmodligen underlättar för Adrecord. Kommer vi få se en liknande lösning hos andra affiliatenätverk? Jag tror det! Det är dessutom bara att konstatera att Cool Company fortsätter att växa. Kan de gå förbi Frilans Finans?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *