5 tips till dig som vill ta din verksamhet till en ny nivå

Positiv tillväxt

Trodde du att du behövde hålla dig till småskalig verksamhet bara för att du fakturerar utan företag? Absolut inte! Egenanställning är en “anställningsform” med många möjligheter, och behöver inte alls begränsa dig speciellt mycket. I det här inlägget hittar du därför ett gäng tips på hur du som egenanställd frilansare kan ta din verksamhet till en helt ny nivå.

Vidga din kundkrets

Ett viktigt steg på vägen till en större verksamhet är att hitta dina kunder. Du ska inte nöja dig med att jobba på uppdrag av bekanta och lokala näringsidkare. Om du ser dig omkring och analyserar din situation är jag säker på att du kommer hitta nya möjligheter som du inte trodde fanns. Det finns många egenanställda som fakturerar globalt, varför du inte ens bör sätta geografiska gränser. Givetvis är dina förutsättningar begränsade av vilken typ av verksamhet du bedriver, men grundregeln är att satsa stort!

Fixa ett kontor

Bara för att du fakturerar som privatperson behöver det inte betyda att du måste ta emot kunder hemma i köket. Ett snyggt och lättillgängligt kontor kommer ge ett professionellt intryck som verkligen tar dig till nästa nivå. Det behöver inte vara speciellt svårt att hitta någonstans att husera heller. Du kan enkelt söka efter lediga lokaler på yta.se, och se efter om du hittar någonting som passar just dig och din verksamhet. En lokal på ett kontorshotell kan vara en väldigt smidig lösning för egenanställda. Vissa kontor kan du till och med hyra på dagsbasis – perfekt om du bara vill ha en respektabel plats att möta dina kunder på!

Skapa en säljande hemsida

Om din verksamhet inte finns representerad på internet redan så är det verkligen dags! Idag är webben verkligen allt. Det är till din hemsida som dina framtida kunder kommer vända sig för mer information kring dina tjänster. Se därför till att presentera dig på ett bra sätt som säljer in hur duktig du faktiskt är.

Jobba på ditt varumärke

Som frilansare arbetar du ofta under ditt eget namn. Se därför ditt namn som ett varumärke! Lyft fram det i samtal, gå på mässor och tryck upp visitkort. Försök att arbeta fram en enhetlig grafisk profil som du kan använda i alla dina trycksaker. Om dina eventuella kunder känner igen ditt varumärke (och kopplar det till något positivt) kommer det verkligen öka sannolikheten för att de väljer just dig!

Var rädd om dina kunder

Nöjda kunder är otroligt viktigt för dig som egenföretagare. Kunder som du tar hand om på ett tillfredsställande sätt kommer dels återkomma till dig om de behöver hjälp igen, och dels kommer de tipsa om dina tjänster till sina bekanta. Nöjda kunder ger nya kunder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *