Blogg

Senaste nytt för dig som vill fakturera utan företag! Här får du intressanta nyheter, erbjudanden och tips!


Adrecord inleder samarbete med Cool Company

Affiliatemarknadsföring går ut på att göra reklam för e-butiker och tjänster i utbyte mot provision på eventuella konverteringar. Det är möjligt för både företag och privatpersoner att tjäna lite extrapengar på detta sätt. När det gäller privatpersoner så brukar affiliatenätverken fungera som arbetsgivare och betala in skatt och avgifter. Så har det även fungerat tidigare på nätverket Adrecord, men som nu har valt en annan lösning.

Fortsätt läsa “Adrecord inleder samarbete med Cool Company”

Cool Company växer så det knakar

Egenanställningsbranschen har länge haft en tillväxande trend. Cool Company, som är det näst största företagen på den svenska marknaden, är givetvis inget undantag. Med nästan 25 000 egenanställda och en tillväxt på 72 % under det tredje kvartalet är det tydligt att det är ett företag under tillväxt. Många vill prova på att fakturera utan företag, och ser det kanske som en möjlighet att “prova på” egenföretagande.

– Den trend vi ser just nu är att vår typ av tjänst är en inkörsport till eget företagande. Många testar ett sidouppdrag med oss parallellt med sitt vanliga jobb, vilket sedan leder till att man övergår helt att vara frilansare. Antingen med ett eller flera typer av uppdrag parallellt. Att göra det enkelt att testa egenföretagande är mycket bra för arbetsmarknaden och Sverige som entreprenörsland, säger VD Andreas Kullberg i ett pressmeddelande.

Är du en av de nya delägarna i Frilans Finans?

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag. Fler än 300 000 fakturor har skickats via bolaget. Nyligen erbjöd Frilans Finans möjligheten att bli delägare i företaget, via plattformen Pepins. Där kunde intresserade köpa aktier och därmed äga en del i företaget. För att premiera de egenanställda så öppnade registreringen ett dygn innan för dessa. Aktierna är nu fulltecknade och över 1 000 personer valde att investera i Frilans Finans.

Är du en av de nya delägarna?

Ta betalt med Swish när du frilansar utan eget företag

Egenanställning är ett relativt ungt fenomen, och branschen är fortfarande i ständig utveckling. Egenanställningsföretagen jobbar hela tiden med att göra arbetet lättare för dig som egenanställd. Den senaste innovationen kommer från Cool Company – de har nämligen infört möjligheten att ta betalt med Swish.

Fortsätt läsa “Ta betalt med Swish när du frilansar utan eget företag”

Prisa semesterersättningen!

Om du har avsatt delar av din lön till semesterersättning så kan du förmodligen ta del av dessa nu. Som egenanställd har du, som du kanske vet, möjligheten att lägga undan pengar som du senare plockar ut inför semestern. Alla stora egenanställningsföretag på den svenska marknaden har en funktion så den egenanställda själv kan ange om, och i så fall hur mycket, som ska läggas undan. Det kan vara klokt att avsätta en viss andel av din lön till sommaren om du inte förväntar dig att fakturera någonting under sommarmånaderna. På så sätt vet du att du kan ta några välbehövliga veckor semester utan att behöva bekymra dig nämnvärt över ekonomin.

Sedan är det såklart många egenanställda, och egenföretagare för den delen, som jobbar hela sommaren också. Eller tillhör du en bransch som nästan uteslutande bara jobbar på sommaren?

De flesta egenanställningsföretag började betala ut semesterersättningen förra veckan, för att pengarna skulle vara er till handa innan midsommar. Om du inte har fått din ersättning ännu så kommer den förmodligen trilla in på ditt konto den här veckan. Vad ska du göra för pengarna?

Sommarjobba på dina egna villkor

Den svenska sommaren är fantastisk på många sätt och vis. Glass, bad och värme är förstås några av de positiva sidorna, men nu tänker jag framförallt på möjligheten för ungdomar och unga vuxna att sommarjobba! Har du glömt att söka sommarjobb till sommaren 2017? Oroa dig inte, det är inte för sent! Med egenanställning kan du skapa egna jobb och söka upp dina kunder själv.

Fortsätt läsa “Sommarjobba på dina egna villkor”

En fråga från besökare om avtal

Ibland skickar ni besökare in frågor till Privatfaktura.se, vilket är roligt. Jag tänker mig att många av dessa kan läggas upp här i bloggen (med namn borttaget) för att fler ska kunna få nytta av svaren.

Hej!
Jag har utfört ett reparationsarbete på ett företags firmabil.
Måste man ha ett skriftligt avtal med kund om man tänker uttnytja t.ex frilands finans
för fakturering?
Jag tycks ha läst att detta ska man helst ha gjort innan arbete påbörjas.
I mitt fall är dock arbetet redan gjort. Hur går jag tillväga?

Fortsätt läsa “En fråga från besökare om avtal”

Nu kan du logga in med BankID på Frilans Finans

Tidigare i veckan lanserade Frilans Finans en ny funktion på webbplatsen efter att det önskats av flera användare: möjligheten att logga in med BankID. BankId fungerar som en e-legitimation och gör inloggningsprocessen enklare och säkrare.

– Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen på frilansfinans.se, skriver företaget i ett nyhetsbrev.

Möjligheten att logga in “som vanligt” med e-postadress och lösenord kommer dock finnas kvar. Även egenanställda på Cool Company kan numera logga in med BankID.

Uppföljningsinlägg om PaidIn24

I mitt tidigare inlägg om PaidIn24 riktade jag en hel del kritik mot deras webbplats. Jag listade ett par punkter som enligt mig skadar anseendet hos företaget rejält. I kommentarsfältet fortsatte kritiken då besökaren Jarl presenterade ytterligare punkter.

Men responsen  i kommentarsfältet var inte uteslutande negativ, utan även lovord trillade in. Dessutom skrev en representant från PaidIn24 en ganska lång kommentar, bland annat skrev han:

Hemsidan http://www.PaidIn24.se är nu sedan ett tag tillbaka helt omgjord och uppdaterad med både SSL för våra kunders säkerhet samt med en mycket bättre mobilanpassning. Du är varmt välkommen att surfa in och se vad du tycker. Lämna gärna dina synpunkter i vårt kontaktformulär så kan vi snabbt gå in och rätta eventuella fel du hittar.

När jag surfar in på webbplatsen än en gång så ser jag att det stämmer – man har tagit till sig kritiken och åtgärdat de problem jag lyft fram. Webbplatsen rullar nu under SSL så trafiken är krypterad. Uppenbara stavfel är fixade. När jag besöker webbplatsen via mobilen så upplever jag inte längre de problem jag gjorde tidigare. Jag ska i framtiden även registrera mig hos bolaget så jag kan testa faktureringsfunktionerna, för som det är just nu har jag bara bedömt den publika webbplatsen.

Detta är ett tecken på att det är bra att ge konstruktiv kritik. Jag lyfte fram vissa brister som jag upplevde, som företaget kunde ta till sig och fixa. Om du som besökare har erfarenhet eller kommentarer gällande Paidin24, eller något av de andra egenanställningsföretagen, så får du hemskt gärna dela med dig av dessa.